Sportvasten met PowerToMove

Sportvasten coach: hulp bij revolutionair trainen

Afvallen, aan uw gezondheid werken, fit blijven. Het blijft een uitdaging voor veel Nederlanders. Maar sportvasten is dé oplossing. Het is anders, revolutionair, wetenschappelijk onderbouwd en succesvol. Lees snel verder: we geven u graag meer informatie en leggen u uit wat onze Sportvasten Coach voor u kan doen.

PowerToMove design element

Wat is sportvasten?

Sportvasten is een nieuwe sportmethode, ontwikkeld door medisch celbioloog Remco Verkaik. De methode is een speciale combinatie tussen sporten, vasten en het gebruik van uitgebalanceerde voedingssupplementen. Het traint uw spieren en lever om vet te verbruiken in plaats van suiker. Zo voelt u zich energieker en fitter, verliest u gewicht en verbeteren uw sportprestaties. Al na tien dagen.

Waarom sportvasten?

Sportvasten onder begeleiding van een coach is erg effectief. Vrouwen verliezen gemiddeld twee tot vier kilo. Mannen in de regel vier tot zes kilo. Onderzoek laat zien dat het verloren gewicht ook daadwerkelijk toe te schrijven is aan het verbranden van vet. Daarnaast zorgt de metabolic switch bij veel mensen ook voor een verlaging van het cholesterol en de bloeddruk. Zo zorgt sportvasten dus voor een verbetering van uw algehele conditie en gezondheid. Het resultaat is goed te behouden met gezond eten, regelmatig sporten en minikuur ter onderhoud. Uw lichaam blijft zo gewend aan het verbranden van meer vet dan voorheen.

Neem contact op
  • sportvasten-met-een-coach-voeding-powertomove.jpg
  • gewicht-verliezen-voeding-powertomove.jpg

Van suiker- naar vetverbranding

Tijdens sportvasten verandert uw stofwisseling. Uw lichaam is gewend om energie te halen uit vet en koolhydraten (suiker). Door tegelijkertijd te sporten én te vasten, put u de koolhydraatvoorraad van uw lichaam uit. Zo dwingt u uw lichaam om over te schakelen op vet als voornaamste energiebron.

Deze omschakeling heeft een aantal voordelen. Het helpt uw lichaam om zich van overtollig vet te ontdoen, waardoor u afvalt. Daarnaast is het goed voor uw uithoudingsvermogen: koolhydraten zijn immers snel op, maar op vet kan uw lichaam nog een tijd lang door. Dat is handig bij duursporten, zoals hardlopen of wielrennen.

De verandering van suiker- naar vetverbranding wordt de 'metabolic switch' genoemd. Tijdens een sportvastenkuur kan uw Sportvasten Coach aan de hand van uw urine zien of u deze switch al heeft gemaakt. Bij het verbranden van vetten komen er namelijk ketonen vrij, een afvalstof die via de urine wordt uitgescheiden.

Hoe ziet sportvasten met een coach eruit?

Sportvasten is een tiendaagse kuur, waarin u onder begeleiding van onze Sportvasten Coach aan de slag gaat. De eerste drie dagen bestaat uit afbouwen: er worden specifieke aanpassingen gedaan aan uw voeding. Hierna volgen één tot drie dagen sapvasten. Na deze dagen gaat u uw voeding weer gecontroleerd opbouwen.

Tijdens de gehele kuur volgt u een persoonlijk trainingsschema, gemaakt door uw Sportvasten Coach. De kuur is geslaagd wanneer de metabolic switch heeft plaatsgevonden en de suikerverbranding is omgezet naar vetverbranding.

Neem contact op
  • sporten-en-vasten-voeding-powertomove.jpg

PowerToMove design element

Meer over voeding

Personal Hormone Profiling (PHP)-Iconen-PowerToMove.svg

Personal Hormone Profiling

Deze methode gaat ervan uit dat onder invloed verschillende hormonen vet wordt opgeslagen op verschillende plaatsen in het lichaam.

Lees meer
Sportvasten en PHP-Iconen-PowerToMove-04.svg

Sportvasten

Wetenschappelijk is aangetoond dat een ieder die bewust gaat eten verbetert in zijn lichaamssamenstelling.

Lees meer

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven