Krav Maga bij PowerToMove

Krav Maga Vlaardingen: leer nu de eeuwenoude principes!

Krav Maga Vlaardingen biedt een eeuwenoude contact vechtsport aan maar wat is het precies en wat is de geschiedenis? Krav Maga heeft namelijk een uitgebreide geschiedenis en principes waar aan vastgehouden wordt. Bij Krav Maga Vlaardingen bieden we jou deze unieke trainingen aan! 

PowerToMove design element

Krav Maga: de geschiedenis 

Wat is Krav Maga precies en hoe is het ontstaan? Krav Maga betekent letterlijk contact gevecht en het is een officieel verdedigingssysteem van de IDF oftewel Israeli Defense Force. In de jaren 30 van de vorige eeuw is de vechtsport bedacht door Imre Lichtenfeld, een succesvol bokser en worstelaar uit Bratislava. In zijn gemeente was sprake van opkomende nazi milities en om de joodse gemeenschap te helpen bedacht hij een systeem voor zelfverdediging in levensbedreigende situaties. Zijn motto was als volgt: ‘So that one may walk in peace’. Na 1980 is er een grote verspreiding van Krav Maga geweest en ondertussen is het wereldwijd bekend als het meest realistische zelfverdedigingssysteem. In meer dan 60 landen is het zelfs het officiële systeem voor defensie! Meer weten over het ontstaan van Krav Maga? Dat doe je hier.

Krav Maga Vlaardingen: de basisprincipes

Zou jij ook willen starten bij Krav Maga Vlaardingen? Dan is het belangrijk om eerst goed duidelijk te hebben wat eigenlijk de basisprincipes en regels van Krav Maga zijn. Voor oprichter Imi was er 1 ding belangrijk, namelijk dat iedereen in staat is om zichzelf te verdedigen ongedacht geslacht, leeftijd of lichaamsbouw. Dat betekent dat de sport alleen de regels van de wet volgt en bijbehorende proportionaliteit. Verder zijn er geen regels en is het gebaseerd op vechten op straat. Alles mag en alles kan! Zo ook bij Krav Maga Vlaardingen, waar volgens de basisprincipes getraind wordt. Het gaat om het trainen van het instinct door middel van real-life scenario’s.

Neem contact op
  • Krav Maga Vlaardingen
  • Krav Maga Vlaardingen

Krav Maga: de kenmerken van de technieken

De technieken van het contact gevecht hebben bepaalde eigenschappen, namelijk: 

  • Krav Maga is gebaseerd op natuurlijke en instinctieve reacties. 
  • Het is snel aan te leren en toegankelijk voor iedereen 
  • Krav Maga werkt snel en ontzettend efficiënt 
  • De technieken zijn uitgebreid getest op straat en in oorlogssituaties 

Krav Maga Vlaardingen: over de organisatie 

De organisatie Power to Move is gespecialiseerd in zelfverdediging en heeft speciale instructeurs, namelijk Jan Hofman en Arthur de Regt. Zij hebben de zwarte band Aikido en hebben voorheen hun eigen stichting geleid en lesgegeven. Zij zijn uitgegroeid tot internationale instructeurs bij Krav Maga Vlaardingen en doen hun best om deze unieke vorm van zelfverdediging aan de man te brengen. Bij de organisatie staat kracht centraal. Het toegankelijk maken van verdedigingssporten voor iedereen, dat is het doel. Hierbij staat zowel fysieke kracht als mentale kracht centraal. Naast Krav Maga Vlaardingen ben je bij Power to Move ook aan het goede adres voor personal training, ook voor mensen met een aandoening. Daarnaast geven we ook kettlebell training, volgens de hoogste norm wereldwijd. Klik hier voor meer informatie! Ben jij benieuwd geworden naar de les bij Krav Maga Vlaardingen? Neem dan direct contact met ons op via 0621556605 voor meer informatie en wie weet tot snel!

Neem contact op

Adres en Trainingstijden

Adres

Gymzaal aan de Lissabonweg 10 te Vlaardingen

Volwassenen

Donderdagavond van 20.00 tot 21.30

Meer informatie

Zie ook www.trainingscentrumhelena.nl

Neem contact op
  • Krav Maga Vlaardingen

PowerToMove design element

Meer trainingen

Kettlebell Training-Iconen-PowerToMove.svg

Kettlebell Training

Kettlebell Training ‘ RKC en Strongfirst’. PowerToMove verzorgt kettlebell trainingen volgens de hoogste norm wereldwijd.

Lees meer
Personal Training-Iconen-PowerToMove-03.svg

Personal Training

PowerToMove verzorgt Personal (medische) Training, dus ook voor mensen met een aandoening. Dit bieden wij aan voor één, twee of vier personen.

Lees meer
Krav maga-Iconen-PowerToMove.svg

Krav maga

PowerToMove is specialist op het gebied van zelfverdediging. Jan Hofman en Arthur de Regt dragen de zwarte band Aikido..

Lees meer

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven