Sportfysiotherapie bij PowerToMove

Sportfysiotherapie voor professionals en amateurs

Wilt u als sporter snel en verantwoord herstellen van een blessure of ander letsel? Dan is sportfysiotherapie iets voor u. De behandelingen kunnen al drie dagen na vers letsel starten. Zo snel mogelijk weer bewegen is goed voor het herstel. We maken gebruik van behandelingen die gericht zijn om snel en verantwoord weer zelfstandig te kunnen sporten.

PowerToMove design element

Functionele sportfysiotherapie

Zo snel mogelijk bewegen na het oplopen van een blessure is belangrijk voor sporters. Met sportfysiotherapie zorgen wij dat u weer in staat bent om zelfstandig te sporten en deel te nemen aan wedstrijden. PowerToMove behandelt alle sporters van professionals tot amateurs. De basis van onze sportfysiotherapie bestaat uit het ‘rehabilitation protocol’ en functionele trainingen.

Op deze pagina geven wij antwoord op de volgende vragen:

  • Wat is het verschil tussen sportfysiotherapie en ‘gewone’ fysiotherapie?
  • Waar bestaan de protocollen bij sportfysiotherapie uit?
  • Hoe snel na het oplopen van een blessure of letsel kan ik beginnen met een behandeling?
Neem contact op
  • Sportfysiotherapie rug
  • Sportfysiotherapie dumbells

Sportfysiotherapie

Sporters vragen veel van hun lichaam. Zij voeren explosieve handelingen uit. Het herstel voor sporters is vaak uitgebreider dan voor andere patiënten. Sportfysiotherapie is gericht op voorlichting, preventieve behandeling en genezing. Bij PowerToMove werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in sportfysiotherapie. Het doel is dat patiënten na herstel weer terug kunnen keren in de sport en het liefst op minimaal hun oude niveau.

Rehabilitation protocol

Welke sport u beoefent maakt ons niet uit. We behandelen onder andere voetballers, judoka’s, zwemmers, triatleten, wielrenners en hardlopers. Sportfysiotherapie is voor iedere sporter, van professional tot amateur. Wij behandelen iedereen volgens de nieuwste inzichten en integreren dit in ons wetenschappelijk onderbouwd ‘Rehabilitation Protocol’.

Onze protocollen beginnen altijd met een gedegen onderzoek, een behandelplan en de uitvoering. Wij starten in de regel een behandeling bij een vers letsel al na drie dagen. Ons doel is zo snel mogelijk te gaan bewegen met de sporter. Na het doorlopen van onze op maat gemaakte protocollen is de sporter weer in staat om zelfstandig te sporten en deel te nemen aan wedstrijden.

Sportfysiotherapie: functionele training

Het is de bedoeling dat de sporter beter wordt in het gewenste patroon. Dat bereiken we met functionele training. Dat houdt in dat wij sporters trainingsvormen laten doen waardoor ze beter worden in het gewenste patroon. De functionele training is niet per se het gewenste patroon en hoeft daar ook niet op te lijken. Dat gebeurt nog te vaak bij sportblessures, zowel bij amateurs als professionals.

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainingscentrum in het Sportinstituut Schiedam met jarenlange ervaring in de sportfysiotherapie. Wilt u meer weten over sportfysiotherapie? Laat dan uw gegevens achter op onze contactpagina. We nemen snel contact met u op. PowerToMove is in 2012 opgericht door Jan Hofman en wordt geleid door Jan Hofman en Wesley Bos. Meer dan 25 jaar is PowerToMove gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding. Maak kennis met onze behandelmethodes zoals Mylogenics en dry needling of maak gebruik van personal training.

Neem contact op
  • Sportfysiotherapie meten

PowerToMove design element

Onze fysiotherapieën

Handtherapie-Iconen-PowerToMove-02.svg

Handtherapie

Meer informatie
Sportfysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Sportfysiotherapie

Meer informatie
Pré- en postoperatieve fysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Pré- en postoperatieve fysiotherapie

Meer informatie
4T Revalidatie-Iconen-PowerToMove.svg

4xt Methode

Meer informatie
Fysiotherapie Schiedam-Iconen-PowerToMove-01.svg

Dry needling

Meer informatie
Mylogenics-Iconen-PowerToMove.svg

Mylogenics

Meer informatie
Functional Movement Screening (FMS)-Iconen-PowerToMove.svg

Functional Movement Screening

Meer informatie

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven