Mylogenics bij PowerToMove

Effectieve mylogenics behandeling

Voor snelle pijnverlichting en directe prestatieverbetering werken we met de Mylogenics behandeling. De focus van de behandeling ligt niet bij de klacht. Aan de hand van verschillende testen gaan we op zoek naar de zwakke schakel in uw lichaam. Die behandelen we wat tot direct resultaat leidt. Deze nieuwe behandelmethode heeft zijn oorsprong in de sportfysiotherapie past daarom ideaal binnen PowerToMove.

PowerToMove design element

Mylogenics behandeling

De Mylogenics behandeling heeft als doel preventie, behandeling en prestatieverbetering. Deze methode is een combinatie van de effectiefste elementen en technieken uit meerdere behandelmethoden. De Mylogenics behandeling is een veel omvattende test- en behandelmethodiek, waarbij het direct boeken van resultaat centraal staat.

De behandelmethode is gebaseerd op een combinatie van de meest effectieve elementen en technieken uit onder andere de behandelmethoden Active Release, Muscle Activation en Functional Stretching. Mylogenics is een systeem van diepe myofasciale release- en activatietechnieken die soms nodig zijn voordat u een training kan starten. De behandeling van het bindweefsel (fascie) rond de spieren (myo) is een onderdeel van de Mylogenics behandeling.

  • mylogenics-fysiotherapie-powertomove.jpg
  • effectieve-mylogenics-behandeling-fysiotherapie-powertomove.jpg

Mylogenics Behandeling vermindert pijnklachten

In de regel combineren we de behandeling met oppervlakkige release- en activatietechnieken. Na een Mylogenics behandeling is de pijnklacht minder. De bewegingsvrijheid in de betreffende spier is door de behandeling geoptimaliseerd. De Mylogenics behandelmethode kent geen bijwerkingen. We lokaliseren dankzij deze test- en behandelmethode snel de zwakke schakels binnen uw spier- en zenuwstelsel op. Veel klachten aan het menselijk lichaam kunnen we door middel van deze methodiek beïnvloeden.

Het effect van de Mylogenics behandeling is dat de optimale structuur en functie van diverse weefsels herstellen en de pijn wordt verlicht of zelfs verdwijnt. Door het toepassen van specifieke behandelmethodes verwijderen verklevingen in weefsels. Verkleefde zenuwvezels en bloedvaten komen hierdoor los. De combinatie van het herstellen van de weefselstructuur en het verlichten van de pijn sluit goed aan bij andere revalidatietechnieken.

Neem contact op

Prestatieverbetering

Er wordt altijd gekeken naar de oorzaak van de ontstane blessure of klacht. De Mylogenics behandeling zorgt voor effectieve pijnverlichting en directe verbetering van atletische prestaties. Vanuit de oorzaak beginnen we met de behandeling zodat de kans op terugkerende klachten minimaal is. U kunt vrijer bewegen in het dagelijks leven. Zwakke schakels worden direct versterkt.

Tijdens de Mylogenics behandeling is het de bedoeling dat u, indien mogelijk, mee beweegt. Het dragen van sportkleding of andere kleding waarin u zich makkelijk beweegt is aan te raden. We adviseren u daarnaast op het gebied van voeding en helpen bij het opstellen of aanpassen van uw trainingsschema.

  • prestatieverbetering-effectieve-mylogenics-behandeling-fysiotherapie-powertomove.jpg

PowerToMove design element

Onze fysiotherapieën

Handtherapie-Iconen-PowerToMove-02.svg

Handtherapie

Meer informatie
Sportfysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Sportfysiotherapie

Meer informatie
Pré- en postoperatieve fysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Pré- en postoperatieve fysiotherapie

Meer informatie
4T Revalidatie-Iconen-PowerToMove.svg

4xt Methode

Meer informatie
Fysiotherapie Schiedam-Iconen-PowerToMove-01.svg

Dry needling

Meer informatie
Mylogenics-Iconen-PowerToMove.svg

Mylogenics

Meer informatie
Functional Movement Screening (FMS)-Iconen-PowerToMove.svg

Functional Movement Screening

Meer informatie

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven