Handtherapie bij PowerToMove

Handtherapie: belangrijk bij handletsel of na handchirurgie

Na een operatie aan de hand is handtherapie belangrijk voor een goed herstel. De intensiteit van handtherapie kan per operatieve ingreep en per persoon verschillen. Handtherapie is niet uitsluitend postoperatief. Handtherapie Rijnmond verzorgt de zorg rondom patiënten met handletsel in de regio Rijnmond.

PowerToMove design element

  • samenwerken-met-specialisten-handtherapie-powertomove-fysiotherapie.jpg

Handtherapie Rijnmond

De handen kunt u op vele manieren bewegen. Dat komt door de combinatie van onder meer botten, gewrichten, spieren en pezen. Handtherapie is de specialisatie in de fysiotherapie die toegelegd is op de behandeling van de hand en pols. Handtherapeuten verzorgen het revalidatieproces na handchirurgie (postoperatief). Daarnaast is handtherapie ook mogelijk bij overbelasting of bij een kwetsuur na bijvoorbeeld een ongeluk.

De behandelmogelijkheden van handtherapie zijn afhankelijk van meerdere factoren. De intensiteit van de therapie kan per kwetsuur en per persoon verschillen. Na handchirurgie is de intensiteit van handtherapie over het algemeen hoog. In de eerste periode na de operatie is het effect het grootst. Ondanks onze efficiënte aanpak is handtherapie in de meeste gevallen een langdurig traject.

Samenwerking met specialisten

Jan Hofman richtte in 2015 Handtherapie Rijnmond op om de zorg rondom patiënten met handletsels beter te organiseren in de regio Rijnmond. Hiervoor is hij continu in overleg met huisartsen, traumatologen, handchirurgen en revalidatieartsen om de zorg beter te organiseren. Jan vond een compagnon in Rasmus Olsen, handtherapeut en manueel therapeut in Vlaardingen en Hoek van Holland. Handtherapie Rijnmond maakt deel uit van PowerToMove, het fysiotherapeutisch trainingscentrum van Jan Hofman in Schiedam.

Jan behandeld patiënten met handletsels of na handchirurgie te Schiedam. Hij werkt samen met hand- en polsspecialisten uit het Maasstadziekenhuis te Rotterdam waar hij op dinsdag- en donderdagochtend ook hand-therapeutische consulten verzorgt. Veel patiënten worden tegenwoordig behandeld door handtherapeuten binnen het ziekenhuis. Dit is vaak niet nodig. Bespreek met je arts of je terecht kan bij Handtherapie Rijnmond. Of neem contact op met Jan Hofman.

  • handtherapie-rijnmond-powertomove-fysiotherapie.jpg
  • 20-jaar-ervaring-handtherapie-rijnmond-powertomove-fysiotherapie.jpg

20 jaar ervaring met handtherapie

Jan Hofman behoorde bij de eerste handtherapeuten in Nederland en heeft ondertussen meer dan twintig jaar ervaring in handtherapie. Nadat in het Erasmus MC de eerste handtherapeuten werkzaam waren, volgde hij de opleiding tot handtherapeut bij het Nederlands Paramedisch Instituut. Samen met zijn toenmalige compagnon Marijke Vaske richtte Jan in Delft één van de eerste ‘eerstelijns handtherapiepraktijken’ van Nederland op. Deze praktijk bestaat nog steeds. Jan ging het onderwijs in en doceerde vakken betreffende trainingsleer aan verschillende hbo-opleidingen.

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainingscentrum in het Sportinstituut Schiedam. PowerToMove is in 2012 opgericht door Jan Hofman en wordt geleid door Jan Hofman en Merinda Kreischer. Meer dan 25 jaar zijn we gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding. Maak kennis met één van onze behandelmethodes zoals de Mylogenics en dry needling behandelingen.

Neem contact op

PowerToMove design element

Onze fysiotherapieën

Handtherapie-Iconen-PowerToMove-02.svg

Handtherapie

Meer informatie
Sportfysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Sportfysiotherapie

Meer informatie
Pré- en postoperatieve fysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Pré- en postoperatieve fysiotherapie

Meer informatie
4T Revalidatie-Iconen-PowerToMove.svg

4xt Methode

Meer informatie
Fysiotherapie Schiedam-Iconen-PowerToMove-01.svg

Dry needling

Meer informatie
Mylogenics-Iconen-PowerToMove.svg

Mylogenics

Meer informatie
Functional Movement Screening (FMS)-Iconen-PowerToMove.svg

Functional Movement Screening

Meer informatie

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven