Dry needling bij PowerToMove

Dry needling behandeling

Verhardingen in spieren kunnen leiden tot langdurige spierklachten en mogelijke bewegingsbeperkingen. De dry needling behandeling richt zich op deze spierverhardingen, de zogenoemde triggerpoints.

PowerToMove design element

Triggerpoints aanprikken

Onze fysiotherapeuten prikken met een acupunctuurnaald de triggerpoints gericht aan om deze langdurig te ontspannen. Bij nek-, rug-, en schouderklachten is deze behandeling erg effectief.

Binnen de fysiotherapie is de dry needling behandeling een methode om spierverhardingen, de zogenoemde triggerpoints, met een naald weg te nemen. Oorspronkelijk komt dry needling uit Canada. De behandeling wordt met een ‘droge’ acupunctuurnaald uitgevoerd. Droog, want we brengen geen vloeistof in. Dry needling is geen vorm van acupunctuur; De naald is de enige overeenkomst.

Neem contact op
  • dry-needling-behandeling-fysiotherapie-powertomove.jpg
  • dry-needling-behandeling-powertomove.jpg

Dry needling behandeling

We raden een dry needling behandeling vaak aan wanneer uw spieren al langere tijd gespannen of pijnlijk zijn. Dry needling kan de spieren helpen om weer normaal te functioneren en pijn of andere klachten doen verdwijnen. Zo kunt u zonder pijn bewegen. De fysiotherapeut maakt bij deze behandeling gebruik van een dunne naald. Hiermee worden de triggerpoints gericht aangeprikt.

Het inbrengen van de naald voelt u niet. Het aanprikken van een triggerpoint voelt kort als een verkramping, waarna de spier meestal direct ontspant. Na de dry needling behandeling kunnen uw spieren vermoeider aanvoelen. De ernst van de klachten bepaalt hoeveel behandelingen er nodig zijn. Bij langdurige spierklachten is het mogelijk dat er meerdere triggerpoints zijn. De fysiotherapeut behandelt dan meerdere spieren.

Met name bij rug-, nek-, en schouderklachten is de dry needling behandeling erg effectief. Dry needling kan daarnaast helpen om spanningshoofdpijn te verminderen of zelfs helemaal te verhelpen. Bij gewrichtsklachten wordt dry needling ook vaak toegepast. De fysiotherapeuten van PowerToMove zijn hier speciaal voor opgeleid. Hierdoor bent u verzekerd van een zorgvuldige behandeling met blijvende resultaten.

Spanningshoofdpijn

Het ontstaan van een triggerpoint kan verschillende oorzaken hebben. Het kan onder andere komen door een verkeerde beweging, een langdurig verkeerde houding (RSI) of door stressklachten. De triggerpoints veroorzaken naast de lokale pijn vaak ook pijn op afstand. Spanningshoofdpijn is een voorbeeld van pijn op afstand. De fysiotherapeut zoekt naar het veroorzakende triggerpoint, omdat die de oorzaak van uw klachten kan zijn. Een dry needling behandeling is dus niet uitsluitend voor spierklachten.

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainingscentrum in het Sportinstituut Schiedam. PowerToMove is in 2012 opgericht door Jan Hofman en wordt geleid door Jan Hofman en Merinda Kreischer. Meer dan 25 jaar zijn we gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding. Maak kennis met één van onze behandelmethodes zoals handtherapie of de Mylogenics behandelingen.

Neem contact op
  • spanningshoofdpijn-dry-needling-behandeling-powertomove.jpg

PowerToMove design element

Onze fysiotherapieën

Handtherapie-Iconen-PowerToMove-02.svg

Handtherapie

Meer informatie
Sportfysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Sportfysiotherapie

Meer informatie
Pré- en postoperatieve fysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Pré- en postoperatieve fysiotherapie

Meer informatie
4T Revalidatie-Iconen-PowerToMove.svg

4xt Methode

Meer informatie
Fysiotherapie Schiedam-Iconen-PowerToMove-01.svg

Dry needling

Meer informatie
Mylogenics-Iconen-PowerToMove.svg

Mylogenics

Meer informatie
Functional Movement Screening (FMS)-Iconen-PowerToMove.svg

Functional Movement Screening

Meer informatie

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven