4xt Methode logo

4xt methode: een nieuwe en effectieve revalidatie behandeling

Bij PowerToMove bieden wij verschillende soorten trainingen en methoden aan. Eén van deze methoden is de 4xt methode. De 4xt methode wordt ingezet bij het revalideren na bijvoorbeeld een ongeluk. Tijdens uw revalidatie testen, triggeren, tapen en trainen we. Oftewel, wij maken gebruiken van de 4 T’s.  Bij deze 4T revalidatie behandelingsmethode maken wij gebruik van verschillende technieken. In dit artikel komen onder andere deze verschillende technieken aan bod en vertellen wij meer over wat u van deze behandelingsmethode kunt verwachten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen tijdens het revalidatieproces? Dan raden wij u aan om even kort de tijd te nemen om dit artikel door te lezen.

PowerToMove design element

4xt methode gebruikt meerdere massagetechnieken

Een spier kan zich aanspannen en ontspannen. Een spier opwekken wordt toniseren genoemd en het laten ontspannen van een spier heet detoniseren. Bij de 4xt methode komen beide technieken van pas. Net zoals bij iedere andere vorm van masseren, geven wij ook met deze massage de spieren net een steuntje in de rug. Door het masseren kunnen de spieren die vastzitten loskomen en dat is weer goed om de pijn te verlichten.

Het detoniseren van de spieren begint met lichte drukoefeningen en deze worden steeds intensiever. Tijdens het masseren houden wij een langzaam tempo aan, zodat de druk op de spieren niet te veel wordt. Het detoniseren duurt vaak langer dan het toniseren van de spieren.

Toniseren is van korte duur en wordt ingezet om de spieren alvast op te warmen voor de training die hierna volgt. De spieren zullen dus al wat harder zijn voordat de training begint.

Neem contact op
  • 4xt Methode afbeelding
  • 4xt Methode been

4xt methode en dry needling

Bij stijve spieren en gewrichten kan het nuttig zijn om dry needling toe te passen. Bij dry needling, niet te verwarren met acupunctuur, wordt één naald kortdurende in de spier aangebracht. Hierdoor wordt er op één plek de desbetreffende spier geprikkeld en kan een specifiek (pijn)punt behandeld worden. Dry needling wordt toegepast op een specifieke plek, maar hierdoor kan de pijn op een andere plek wel behandeld worden. Pijn kan verder uitstralen dan die ene plek waar de pijn vandaan komt. Door te testen, de eerste t van de 4xt methode, proberen wij de juiste plek te achterhalen en door middel van dry needling de oorzaak aan te pakken.

4xt methode en Mylogenics

De Mylogenics behandeling staat voor preventie, behandeling en prestatieverbetering. Deze behandeling bestaat uit veel omvattende test- en behandelmethodiek, waarbij het direct boeken van vooruitgang centraal staat. De behandeling van bindweefsel is een onderdeel van de Mylogenics behandeling. Het fijne is dat er na deze behandeling geen pijnklachten zullen ontstaan terwijl er toch daadwerkelijk effect heeft gehad op uw lichaam.

4xt methode bij PowerToMove

De behandelingen die hier boven zijn benoemd zijn diverse technieken die wij gebruiken bij de 4xt methode. Met deze verschillende technieken triggeren wij het pijnpunt en kunnen wij deze aanpakken. Door de pijnlijke plek te tapen en daarna te trainen beloven wij u een effectieve behandeling binnen de fysiotherapie. Naast dit type behandelingen bieden wij nog andere fysiotherapie behandelingen aan. Wellicht heeft u meer of óók baat bij één van deze methoden.

Meer vragen over de 4xt methode? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.
PowerToMove kijkt graag naar uw klachten en samen kijken wij naar de beste therapie.

Neem contact op
  • 4xt Methode gewicht

PowerToMove design element

Onze fysiotherapieën

Handtherapie-Iconen-PowerToMove-02.svg

Handtherapie

Meer informatie
Sportfysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Sportfysiotherapie

Meer informatie
Pré- en postoperatieve fysiotherapie-Iconen-PowerToMove.svg

Pré- en postoperatieve fysiotherapie

Meer informatie
4T Revalidatie-Iconen-PowerToMove.svg

4xt Methode

Meer informatie
Fysiotherapie Schiedam-Iconen-PowerToMove-01.svg

Dry needling

Meer informatie
Mylogenics-Iconen-PowerToMove.svg

Mylogenics

Meer informatie
Functional Movement Screening (FMS)-Iconen-PowerToMove.svg

Functional Movement Screening

Meer informatie

Wil je een vrijblijvende afspraak of advies voor één van onze specialistische behandelingen of trainingen? Wij helpen je graag!

Bel Jan Hofman

Scroll naar boven