PowerToMove design element

3 Tips om snel te herstellen van een blessure

Als je een blessure hebt opgelopen wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. De onderstaande tips helpen je om sneller te herstellen van je blessure.

1. Let op je voeding

Voeding is zeer belangrijk bij het hersteltraject van een blessure, toch wordt voeding vaak vergeten.

Probeer voldoende van de volgende producten binnen te krijgen tijdens je herstel:

 • Vitamine A
  Vitamine A zorgt voor de productie van witte bloedcellen in je lijf. Witte bloedcellen beschermen je lichaam tegen infecties en virussen. Ook als je geen blessure hebt heeft je lichaam vitamine A nodig om te herstellen. Vitamine A zit onder andere in spinazie en wortelen.
 • Omega 3
  Omega 3 vetten zijn belangrijk voor je lichaam tijdens herstel. Omega 3 vetten hebben namelijk een sterke ontstekingsremmende werking. Omega 3 is onder andere te vinden in zalm, makreel en haring.
 • Vitamine C
  Vitamine C speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van nieuw weefsel, zoals bijvoorbeeld bindweefsel om het gewricht. Vitamine C zit onder andere in aardbeien en broccoli.
 • Water
  Water drinken tijdens het herstel van je blessure is enorm belangrijk. Veel water drinken zorgt ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd en dat je lichaam niet uitdroogt.

De volgende producten remmen je herstel en kun je dus beter vermijden:
Alcohol, Suiker, Omega 6 zijn producten die een negatief effect hebben op je herstel, probeer deze producten dus te vermijden.

2. Geef je lichaam de tijd

Misschien wel het lastigste van allemaal, geduldig zijn. Je lichaam heeft tijd nodig om zich te herstellen van de blessure. Luister daarom goed naar je lichaam en doe geen overhaaste dingen. Uiteindelijk zorgt dit voor het beste en snelste herstel.

3. Ga naar een specialist

Het is belangrijk om een fysiotherapeut naar je blessure te laten kijken. Een goede behandeling van een fysiotherapeut bevordert het herstel. Daarnaast kan een fysiotherapeut gerichte oefeningen meegeven die je thuis kunt doen om zo sneller te herstellen van je blessure.

Fysiotherapie Schiedam

PowerToMove is een fysiotherapeutisch trainingscentrum in Schiedam. Wij zijn al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in fysiotherapie, training en voeding. Wij hebben nauwe samenwerkingen met Nederlandse topspecialisten: Chirurgen, traumatologen, Orthopeden, plastisch chirurgen maar ook internisten, neurologen en revalidatieartsen. Op deze manier bieden wij de specialistische zorg die jij nodig hebt.

Neem contact op

PowerToMove design element

PowerToMove staat voor
‘Kracht om te bewegen’

Lees meer over PowerToMove

 • Kracht-om-te-bewegen-1-PowerToMove-Home.jpg
 • Kracht-om-te-bewegen-2-PowerToMove-Home.jpg
 • Kracht-om-te-bewegen-3-PowerToMove-Home.jpg
 • Kracht-om-te-bewegen-5-PowerToMove-Home.jpg
 • Kracht-om-te-bewegen-4-PowerToMove-Home.jpg
Scroll naar boven